Sebastian Vettel komoly mellékszerepet vállalt az imolai Forma-1-es hétvégén: Ayrton Senna (és Roland Ratzenberger) emlékére futást szervezett, valamint Senna korábbi McLarenjével is körözött a pályán. Menetrend szerinti témaként ismét felmerült, hogy Vettel esetleg az F1-es visszatérést tervezgeti, de az ezzel kapcsolatos kérdésekre elég egyértelmű választ adott a négyszeres bajnok.

Vettel a 2022-es szezon végén vonult vissza, és úgy tűnik, számára ez már végleges. „Élvezem, hogy sok időm van, különösen a gyerekekre” – fogalmazott Vettel még Imolában. „Naná, hogy hiányzik a Forma-1 az ilyen napokon, amikor süt a nap és tele vannak a lelátók. Ilyenkor azt kívánom, bárcsak egy versenyképes autóban én is ott lehetnék a rajtrácson.”

„Nem úgy néz ki, hogy valaha visszatérek az F1-be, mert elég határozott elképzeléseim vannak arról, hogyan is kellene történnie a dolgoknak. Van sok dolog, ami hiányzik, de olyanok is, amelyek egyszerűen nem működnek együtt.”

„Nagyon nehéz döntés volt, még mindig fáj, de másfél éves távolságból már egy kicsit jobb. Megbékéltem ezzel, élvezem az új életemet.”