Valójában nem tudni, mennyire komolyak Sebastian Vettel visszatérési szándékai, könnyen elképzelhető ugyanis, hogy csak a sajtó fújja a kelleténél nagyobbra az ügyet. Akármi is azonban a valódi helyzet, már Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is beszélt arról, hogy opció lehet a négyszeres bajnok leigazolása – már ha lesz egyáltalán bármi ebből a visszatérésből.

A jelöltek nevei csak úgy röpködnek a Mercedesszel kapcsolatban: Vettelé mellett már Fernando Alonsóé és Carlos Sainzé is felmerült, a távozó Lewis Hamilton azonban örülne, ha Vettel venné át a helyét.

„Örülnék, ha Seb visszatérne, elképesztő opció lenne a csapat számára” – fogalmazott Hamilton. „Német versenyző, egyben többszörös bajnok óriási értékekkel, ő továbbra is előrevinné a csapatot. Örülnék az érkezésének.”

Hamilton nem csodálkozik rajta, hogy Vettelnek hiányzik a versenyzés. „Persze, hogy hiányzik neki. Ez a világ legnagyszerűbb sportja, a legnagyszerűbb élmény az egész világon. És nincs annál nagyszerűbb érzés, amikor egy csapat tagjaival közösen dolgoztok a győzelmekért, és hogy elérjetek valamit. Ezt sehol máshol nem lehet átélni.”

Hamilton megjegyezte ugyanakkor, hogy benne biztosan nem merülne fel hasonló visszatérés gondolata. „Ha egyszer vége lesz, akkor örökre vége lesz számomra.”