Hét futam után még nem állt dobogóra a Mercedes a 2024-es Forma-1-es szezonban, és abból a szempontból az Emilia-romagnai Nagydíj sem lógott ki a sorból, hogy a brackley-iek negyedik erőként bottal ütötték a Red Bull, a McLaren és a Ferrari nyomát.

Lewis Hamilton vezetésével ugyan újabb kettős pontszerzést könyvelhetett el a csapat, míg a közvetlenül mögötte célba érő George Russell – egy extra kerékcserét követően – a leggyorsabb körért járó bónuszpontra csapott le, a Mercedes helyzetén az imolai hétvége sem javított sokat, legalábbis látszólag.

Toto Wolff a látottak ellenére javulásról beszélt a leintés után: „Igaz, nem ezt tükrözik az eredmények, de folyamatosan fejlődünk, és egyre közelebb kerülünk oda, ahol látni szeretnénk az autót. A legjobbakkal szemben több mint 30 másodperc a hátrányunk, ami sok, továbbá a hatodik és a hetedik helyen végezve nincs miért büszkének lennünk” – idézte az osztrák csapatfőnököt a Sky Sports F1.

„Hallható a frusztráció a hangomban, de sok mindent tartogatunk még. Ezek apró javulások, de ezekre is szükségünk van. Így működik ez a sport” – tette hozzá Wolff.

F1: A Mercedesnél már látják a fejlődést 2

Toto Wolff szerint jó úton halad a Mercedes. (Fotó: Jure Makovec/SOPA Images/LightRocket/Getty Images)

Hamilton: „A senki földjén” a Mercedes

A hatodik helyével Hamilton megismételte az idei legerősebb – vasárnapi – eredményét, pedig az imolai verseny egy pontján még a kavicságyat is megjárta. A hétszeres világbajnok mindezek ellenére visszafogottan értékelte a Mercedes hétvégéjét.

„Pontokat szereztünk, ez pozitívum, A senki földjén autóztunk, de összességében erősen zártuk a futamot. Nem hiszem, hogy ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni” – összegezte a 39 éves versenyző.