Az időmérős kisiklásával a versenyére is rányomta a bélyeget Sergio Pérez, aki ugyan a 11. helyről rajtolva pontszerzőként, de csak nyolcadikként ért célba a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon, miközben Max Verstappen óriási véghajrával vezette (ismét) győzelemre a Red Bullt.

Péreznek a gyengén sikerült hétvégéje után burkoltan jelezte a csapata, hogy a bajnoki csatában rá is szükségük van. Idei legrosszabb eredményére azonban volt magyarázata a mexikóinak: „Azt hiszem, ez volt a legjobb, amit elérhettünk. Tudtunk, hogy nagyon nehéz lesz, főleg az elején, de abban reménykedtünk, hogy a megfelelő pillanatban pályára lép a biztonsági autóba, amivel harcba szállhattunk volna” – idézte a szavait a GPblog.com.

„Nagyon nehéz volt az első etap” – folytatta Pérez. A versenyen ráadásul újra hibázott, és annak következtében, hogy a kavicságyat is megjárta, szerinte megsérült az autója. „Azt hiszem, sokat rontott a helyzetemen a forgalom is. Volt egy elfékezésem a 16-os kanyarban, amivel összeszedhettem néhány sérülést. Ez egy nagyon-nagyon kemény verseny volt.”

A 34 esztendős versenyző ezek után pozíciót is veszített a bajnokságban, így már nem ő a negyedik világbajnoki címére hajtó Verstappen legközvetlenebb üldözője, hanem az őt épp hat ponttal előző Charles Leclerc, aki a Ferrari hazai közönsége előtt is dobogóra állt.