Miközben Charles Leclerc dobogóra állt, a másik Ferrarival Carlos Sainz csak az ötödik helyen ért célba. A spanyolnak a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj elején Oscar Piastrival szemben kellett védekeznie, a kerékcserék után pedig már nem is tudott beleszólni a dobogóért folyt küzdelembe.

Az azonban csak a leintés után derült ki, hogy Sainznál eleve nem klappolt minden. A spanyol elmondása szerint az egész versenyen problémák hátráltatták: „Nem volt kifizetődő, hogy tovább kint maradtunk, Oscar ugyanis elénk vágott. A tempó ma nem volt jó, nem vagyok elégedett” – mondta a Sky Sports F1-nek a háromszoros győztes.

„Általánosságban véve sem mentek jól a dolgok, aminek egy hazai futamon nemigen örülök. Biztos vagyok benne, hogy ezen tudunk változtatni Monacóra, és meg fogjuk találni azokat a problémákat, amik most visszafogtak minket” – tekintett előre Sainz.

A Ferrari imolai fejlesztéseiről is kérdezték Sainzot, aki csak a saját szemszögéből és nem éppen pozitívan tudott válaszolni.

„Nálam biztosan nem, de Charles esetében úgy tűnik, minden a várakozások szerint alakult, a tempója is rendben volt. Nagyban közrejátszott, ki rajtolt elölről, ezért meg kell találnunk annak módját, hogyan tudnánk jobban szerepelni az időmérőn.”