Annak ellenére keserédes lehet a Red Bull öröme, hogy Max Verstappen a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj időmérőjén sem talált legyőzőre és a zsinórban megszerzett pole-pozíciók tekintetében beállította Ayrton Senna korábbi rekordját. A csapat másik versenyzője, Sergio Pérez ugyanis már a Q2-ben kiesett, ami a vasárnapi versenyen komoly stratégiai hátrányt jelenthet a McLarennel szemben.

Pérez sorsa a Q2 utolsó utáni pillanatában pecsételődött meg, ráadásul a testvércsapat, az RB (VCARB) egyik autójával ejtette ki őt a legjobb tízből Daniel Ricciardo – különösen fájó lehet a mexikói szempontjából, hogy csupán 15 ezred döntött az ausztrál javára.

„Sokat játszottunk az autóval. Nagyon kicsik voltak a különbségek az időmérőn, a Q1-ben pedig egy rossz körrel kezdtem, amiről végül kiderült, hogy elég volt” – magyarázkodott az idei első idő előtti búcsúja után a Sky Sports F1-nek. „Emiatt azonban kopott gumikon léptünk pályára a Q2-ben, majd csak a második nekifutásra raktuk fel az új gumikat.”

„Meglepően jó volt a hátsó tapadásom, de elkapkodtam. A 7-es kanyarban hibáztam, két és fél tized maradt ott. Úgy gondolom, jó úton haladtunk az autónkkal, ahogyan azt Max is megmutatta, de ezt én már nem tudtam megmutatni a Q3-ban.”

Habár az imolai pályán kifejezetten nehéz előzni, Pérez a szombati kisiklás után erős pontszerzésben bízik. „Úgy gondolom, holnap nagyon fontos lesz, hogy értékes pontokkal törekedjünk a kármentésre” – tekintett előre a folytatásra.