Új kérője akadt a Red Bulltól 2025 elején véglegesen távozó Adrian Neweynak. Mint arról a német Auto Motor und Sport értesüléseire hivatkozva a RacingNews365.com beszámolt, a Mercedes is megkörnyékezte a szakembert, aki az elmúlt években műszaki igazgatóként erősítette a világbajnoki címeket sorra nyerő Red Bull csapatát.

Sajtóértesülések szerint azonban továbbra is a Ferrari az első számú favorit Newey számára, igaz, az elismert szakember iránt több csapat, például a Williams is, érdeklődik. A Mercedes szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy megszerezzen egy olyan kaliberű mérnököt, mint Newey, hiszen az új szabályrendszer bevezetése óta folyamatos szenvedés jellemzi a csapat formáját.

F1: A Mercedes is lecsapna a Red Bull zsenijére 1

Igazság szerint az lett volna meglepő, ha a Mercedes előbb vagy utóbb nem mutat valamiféle érdeklődést Adrian Newey iránt. (Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images)

Newey ráadásul arról híres, hogy azonnal megtalálja a szabálymódosítások leglényegibb pontjait, így adott esetben már a 2026-os autó megépítésében is nagy segítség lehetne a Mercedesnek.

A portál kitér arra is, hogy állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat egymással Newey és a Ferrari, ám a 65 éves szakember még nem hozta meg a végleges döntést, így egyelőre az sem biztos, hogy egyáltalán a Forma-1-ben kíván-e maradni.