Adrian Newey távozásának bejelentését követően mindenki azt találgatja a Forma-1 világában, mit fog lépni a Red Bull sikerkovácsa. A legesélyesebbnek eddig a Ferrarit tartották következő csapataként, de bőven benne van a pakliban a nyugdíjba vonulás lehetősége is.

Korábban már megemlítettük, hogy Miamiban felreppent a Williams neve is, mint lehetséges célállomás. Ezzel kapcsolatban James Vowles csapatfőnök is megszólalt a Motorsport.com kérésére, aki a híreket alapvetően pozitívan erősítette meg.

„Ismerem Adriant egy ideje, beszéltem is vele pénteken. Biztos vagyok abban, hogy újra beszélni fogunk, nagyon rövid időn belül” – mondta a szakember. „Ő a sportágunk ikonja, ez kétségtelen. Minden csapat bajnoki alapanyag a Williams óta” – utalt a grove-iak korábbi sikerszériájára – Newey ugyanis az 1990-es években tervezett már vb-győztes autókat (1993, 1996, 1997) a csapatnak.

F1: Komolyan bejelentkezett a sereghajtó Newey-ért 1

James Vowles (Kép: Clive Rose/Getty Images)

„Vétek lenne nem beszélni vele, ez ennyire egyszerű. A párbeszédünk eddig nagyon könnyed volt. Mondhatjuk, hogy beszélgetünk [az igazolásról – a szerk.]? Igen, nagyon könnyed módon” – jelentette ki Vowles, hozzátéve, hogy „álomcsapat” lenne, ha soraik között tudhatnák Newey-t.