A Forma-1-es Miami Nagydíj sajtónapján a paddock egyik legérdekesebb témája Adrian Newey, illetve jövője volt. A sztártervező, aki a Red Bull szakembereként hét egyéni és hat konstruktőri bajnoki címet nyert eddig, a jövő év elején távozik és szabadon igazolható lesz.

Hogy a folytatást illetően mik a tervei, azt természetesen csak ő tudja, de több jel is abba az irányba mutat, hogy ha nem a nyugdíjat választja, akkor a Ferrarit fogja erősíteni. Leginkább két csapat neve merült fel eddig Newey-é mellett az elmúlt időszakban, a Ferrari mellett még az Aston Martin bukkant fel a hírekben.

Az értesülések alapján azonban a zöld alakulat elég hamar kiesett a rostán, míg a Ferrari mellett szólt például az állítólagos bolognai út, illetve egy londoni találkozó Frederic Vasseur csapatfőnökkel. Tény, hogy ezek igazságtartalma kérdőjeles és alapozni nem lehet rájuk, azonban sokkal inkább jelzésértékű a pilótáktól valóban elhangzó reakciók.

„Newey egyike azoknak, akikkel szeretnék egy nap együtt dolgozni. Ő azon mérnökök egyike, aki különbséget jelenthet” – fogalmazott Charles Leclerc a Ferraritól. Szintén dicsérte a sztártervezőt Lewis Hamilton, aki jövőre szintén vörösbe öltözik. „Ha összeállítanék egy listát, akivel együtt szeretnék dolgozni, ő abszolút az első helyen lenne” – mondta a hétszeres világbajnok.

F1: Tárt karokkal várja a Ferrari a sztártervezőt 2

Lewis Hamilton (Kép: Qian Jun/MB Media/Getty Images)

Közben az Aston Martintól Fernando Alonso már közel sem ilyen lelkes. „Jelenleg is nagyon jó mérnökeink vannak. Egy ilyen kaliberű frissen érkező ember kapcsán mindig felmerülne a kérdés, hogyan illeszkedne a csapatba. Adrian olyasvalaki, aki mindig a lehető legtöbbet kihozza az új szabályokból, de még ő sem sikeres mindig” – nyilatkozta a spanyol.

F1: Tárt karokkal várja a Ferrari a sztártervezőt 3

Fernando Alonso (Kép: Clive Mason/Getty Images)

Közben a RacingNews365 szerint még az sem zárható ki, hogy Newey egy harmadik csapat mellett teszi le a voksát, ha nem a nyugdíjat választja 65 évesen. A felmerülő alakulat a Williams, első sikeres F1-es munkahelye lenne, ahol James Vowles csapatfőnök megkapta a tulajdonos Dorilton Capitaltól az áldást arra, hogy visszacsalogassák a szakembert.