Vajon mi lesz Adrian Newey-val? Talán ez a kérdés foglalkoztatja a Forma-1-es Miami Nagydíj hétvégéjén leginkább a rajongókat. A Red Bulltól 2025 elején távozó tervezőt összeboronálták már a Ferrarival és a Williamsszel is, holott az is egy opció, hogy nem megy új helyre már 65 évesen.

A témában az első számú érintett, maga Newey is megszólalt. „A Forma-1 mindened felemészti és régóta itt vagyok már. 2021 nagyon sűrű év volt a Mercedesszel folytatott szoros csata és az RB18 (a 2022-es versenygép – a szerk.) kutatási-fejlesztési munkálatai miatt, mely a jelenlegi autógeneráció őse.”

„Eljött egy pont, ahol azt éreztem, mint ahogy Forrest Gump mondta: egy kicsit fáradt vagyok. Egy ideje gondolkoztam már ezen, hogy őszinte legyek. Ahogy az események alakultak ebben az évben, erre gondoltam” – utalt a döntésének hátterére Newey.

„Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert nem kell dolgoznom ahhoz, hogy megéljek. Azért dolgozom, mert élvezem, és most jó alkalom nyílt arra, hogy visszalépjek és egy kis szünetet tartsak. Mandyvel, a feleségemmel és a kutyákkal valószínűleg utazni fogunk. Szerzünk egy lakóautót vagy valamit és elmegyünk Franciaországba. Élvezzük az életet.”

„Talán egy ponton, nem tudom mikor, a zuhany alatt állva azt mondom, hogy jöhet a következő kaland. Jelenleg azonban nem ez a terv” – jelentette ki Newey.