A múlt hétvégén röppent fel, hogy a Mercedes utánpótlás-pilótája, az amolyan új Verstappennek tekintett Kimi Antonelli akár már idén a Forma-1-be kerülhet.

A pletykák arról szóltak, hogy a csapat azt kérvényezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), hogy Antonelli esetében adjanak felmentést az F1-es szuperlicenc 18 éves korhatármegkötése alól – az idén a Forma-2-ben induló olasz ifjoncnak a szükséges pontjai ugyan megvannak, de még csak 17 éves, így a szabályok szerint legkorábban ősszel vezethetne a csúcskategóriában.

Sokan úgy vélték, hogy Antonellit már most, májusban, Imolában a Mercedes-partner Williamsbe ültetnék Logan Sargeant helyére, ám a grove-i csapat főnöke, James Vowles Miamiban azt mondta, pillanatnyilag nem terveznek versenyzőcserét, míg a Mercedes-főnök Toto Wolff kategorikusan kijelentette, nem ők kérelmezték a felmentést, szerintük az olasz ifjonc jó helyen van most a Forma-2-ben, ott kell tanulnia.

Egyelőre tehát homályos, mi is az igazság a szuperlicencet illetően, ám akármikor is léptessék fel Antonellit az F1-be, az biztos, hogy komoly felkészülési programot visznek vele. A reménység idén a Red Bull Ringen már tesztelte a Mercedes 2021-es autóját, majd nemrégiben Imolában a 2022-es modellt, a W13-ast vezette.

A német Auto Motor und Sport általában jól értesült F1-es szakírója, Tobi Grüner a hétvégi hírek kapcsán már egy újabb tesztről írt.

„A Mercedes Mick Schumacherrel méri majd össze Antonellit a jövő héten Silverstone-ban. A korai F1-es bemutatkozás nincs tervben, Toto Wolff nem szeretné, ha Antonelli megégetné magát” – írta az X-en.

„Ami a Williamset illeti, érdekelné őket a srác, de csak akkor, ha legalább két évre leköthetnék” – tette hozzá.