A 2024-es Forma-1-es szezon nem indult a legkellemesebben a Red Bullnál, ugyanis Christian Horner személye körül kérdőjelek merültek fel egy zaklatási botrány miatt. A csapat legfontosabb vezetőinek széke megingott, de mostanra úgy tűnik, hogy stabilizálódott az istálló helyzete – Adrian Newey távozását leszámítva.

Annak idején a narratíva az volt, hogy Horner mögé beálltak az energiaitalgyártó thai tulajdonosai, míg az Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató nevével fémjelzett európai részleg el szerette volna tenni az útból a csapatfőnököt. Ehhez képest az üzletember a német Bild am Sonntagnak nyilatkozva egyértelműen Horner mellé állt – írja a Motorsport.com.

„Csak a csapat sikere jár az eszében és nagyon jó vezérigazgató, ez a meggyőződésem” – jelentette ki Mintzlaff, aki ugyan bánja tervezőjük távozását, de biztos a jövőt illetően. „2026-ban ott akarjuk folytatni, ahol most vagyunk: a Forma-1 csúcsán. Természetesen erre nincs garancia, de bizonyítottuk már, hogy jól kezeljük a szabályváltozásokat, és más csapatok három év alatt sem zárkóztak fel ránk.”