Igaz, alig több mint egy tizedmásodperccel győzte le Charles Leclerc-t, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj pénteki sprintidőmérőjét. Az autóból kiszállva azonban ennek ellenére nem volt elégedett a Red Bull holland versenyzője.

„Ez borzalmas volt!” – morgolódott a sprintkvalifikáció után a világbajnoki címvédő. „Az utolsó felvonásban hihetetlenül nehéz volt működésre bírni a gumikat. Már előtte, az SQ2-ben sem éreztem jól magamat, de az SQ3-ban is hasonló volt az érzés.”

„A lágy gumikon nem igazán sikerült javítanom, valahogy mégis elsők lettünk. Ennek természetesen örülök, de nem volt élvezetes vezetni az autót. Valami oka biztosan van ennek, mert a szabadedzésen még nagyon jól, emellett pedig nagyon kényelmesen és nagyon magabiztosnak éreztem magamat az autóban, míg az időmérőn nem annyira” – idézte Verstappen értetlenkedését a Sky Sports F1.

„Lehet, hogy ez a pálya vonalvezetésének tudható be. Az edzés után egészen biztos voltam benne, hogy meg tudjuk szerezni a pole-t, de az időmérő folyamán már nem gondoltam így. Valahogy az első helyen végeztünk, de nem tudom, mi történt a többiekkel az utolsó mért körükön.”