Vitán felül áll az a tény, hogy a Forma-1-es Miami Nagydíj eddigi legnagyobb kármentését mutatta be Charles Leclerc. Bár a kínos hibája előtt csupán néhány kört tett meg a hétvége egyetlen szabadedzésén, az órákkal később rendezett sprintidőmérőn alig több mint egy tizedmásodperccel kapott ki Max Verstappentől a Ferrari monacóija.

Az, hogy a második helyre kvalifikált, amiatt is örömteli Leclerc számára, mert az előző hetekben a korábbi erőssége, az egykörös tempó volt a gyengéje. „Egymást követő két hétvégén volt gyenge pontom a kvalifikáció. Kínában egy kicsit jobb volt már a helyzet, de akkor nem volt meg az autónk ahhoz, hogy ezt megmutathassuk” – mondta a Sky Sports F1-nek.

F1: Elhallgattatná kritikusait Leclerc 2

Leclerc az első sorban – most már a múlté az időmérős gyengélkedés? (Fotó: Song Haiyuan/MB Media/Getty Images)

„Csak egy [éles] köröm volt a szabadedzésen, így úgy kellett nekivágnom az időmérőnek, hogy azonnal padlóig nyomtam. Az SQ1-ben azonban csak egy garnitúra gumink volt, úgyhogy nem volt könnyű dolgunk, viszont azonnal éreztem, hogy a kemény munka, amit a szezon elején végeztünk, meghozta a gyümölcsét. Sikerült megfelelő tartományba hoznunk a gumikat.”

„Boldog vagyok, mert sokan mondják, hogy annyira vagy jó ebben a sportban, mint amilyen az utolsó versenyed volt. Amikor pedig egymás után két hétvégén szerepelsz rosszul az időmérőn, az emberek kinyitják a szájukat. Jó, hogy ezt már abbahagyhatják, úgyhogy most a következetességen kell dolgoznunk, és meg kell próbálnunk ezt a szintet tartani.”