Aligha meglepő módon Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj sprintfutamát. A háromszoros világbajnok rajt-cél győzelmet aratott a 19 körös távon, mögötte a ferraris Charles Leclerc és a Red Bull másik pilótája, Sergio Pérez látta meg a kockás zászlót a második, illetve a harmadik helyen.

Bár látszólag nem kellett megizzadnia a sprintelsőségért Verstappennek, a pénteki sprintidőmérőhöz hasonlóan végig a tapadás hiányára panaszkodott. „Nem sikerült jól a rajtom, így egy kicsit harcolnom kellett Leclerc-rel” – ismerte el a holland a leintés utáni interjúk során, amiket a korábbi IndyCar-versenyző, James Hinchcliffe készített.

„Szerencsére minden összeállt az 1-es kanyarban, majd jött a biztonsági autó. Egy kicsit így lecsillapodtak a kedélyek, utána pedig lassacskán, de tudtuk növelni az előnyünket. Nem volt azonban minden tökéletes, szóval van még mint dolgoznunk. Az új formátumnak köszönhetően legalább van lehetőségünk finomhangolni egy kicsit az autót, amin így remélhetőleg javíthatunk az időmérőre, de különösen a holnapi versenyre” – tette hozzá a Red Bull pilótája.

„Jó volt nyerni, persze, hogy örülök neki, azonban néhány olyan pontra is rávilágított [a sprint], amin még javíthatunk.”

F1: Még nem tökéletes Verstappen autója 2

A sprint első három helyezettje (b-j): Charles Leclerc (monacói, Ferrari, 2.), Max Verstappen (holland, Red Bull, 1.), Sergio Pérez (mexikói, Red Bull, 3.). (Fotó: Clive Rose/Formula 1/Getty Images)

Leclerc a második helyen célba érve elismerte, hogy megfordult a fejében, hogy megtámadja Verstappent a rajt után, azonban jobbnak látta, ha inkább az autóját óvja, és nem vállal felesleges kockázatot.

„Elég jól rajtoltam, belső íven voltam az 1-es kanyarban, de nem akartam túl sokat kockáztatni, hiszen még ott van az időmérő edzés. Ha pedig már a sprinten összetöröd az autót, nagy eséllyel nem tudsz részt venni rajta” – értékelte a futamát a Ferrari monacóija.

„Mindenesetre próbálkoztam, mindketten nagyon későn fékeztünk, de végül Max meg tudta őrizni a pozícióján. Nagyon keményen nyomtam, viszont az első körökben sokkal több tempója volt. Utána hasonlóan koptak a gumijaink, és mivel holnap hosszú verseny vár ránk, fontos lesz az időmérő edzés, hogy minél előrébbről rajtolhassunk majd.”

F1: Még nem tökéletes Verstappen autója 3

Mire Pérez visszaszerezte a harmadik helyet, Leclerc már túl messze volt előtte. (Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Az élmezőnyből egyértelműen a harmadik helyről rajtoló Pérez jött ki a legrosszabbul a helyezkedésből, ugyanis Daniel Ricciardo megelőzte őt. A mexikói bevallotta, nem volt könnyű dolga, amikor visszatámadta az RB (VCARB) ausztrálját.

„Nagyon nehéz volt elmenni Daniel mellett az elején. Mire ez sikerült, már három másodperccel voltam Charles mögött, és mivel rövid volt a verseny, elég nehéz lett volna utolérni őt. Két másodpercen belülre tudtam kerülni, de ennél közelebb nehéz volt kerülni. Mindegy is” – legyintett Pérez, előretekintve a hétvége folytatására.