Hétről hétre újabb és újabb hírek röppennek fel a Forma-1-es pilótapiacot illetően, ráadásul a hírekben a topcsapatok üléseit „osztják ki” újabb és újabb versenyzőknek. Már a Japán Nagydíj leintése után is ez volt a téma, a vonatkozó kérdésekre pedig meglepő nyíltsággal válaszolt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Náluk egyszerűnek mondható a képlet: Max Verstappen szerződéssel rendelkezik, és valószínűleg nem is akar önszántából távozni. Sergio Perez helye mondható instabilnak, mert a mexikói szerződése az év végével lejár. A folytatást illetően azonban nem feltétlenül kell változásra számítani.

„Ezt az ülést csak ő veszítheti el” – jelentette ki Horner Perez kapcsán. „Nagyszerű munkát végzett, az időmérőn egy tizedmásodpercen belül végzett. Látható, hogy nő az önbizalma, és a versenyteljesítménye is erős volt ma. Ez volt idén a harmadik 2. helye, és pontosan azt teszi, amire szükség van.”

Jövőjét illetően Perezt is megkérdezték az újabb dobogót követően. „Nyugodt vagyok a helyzetet illetően. Ez a 14. évem a Forma-1-ben. Bármi is áll előttem, nagyon elégedett vagyok azzal, amit elértem a sportban. Úgy gondolom, csak idő kérdése, hogy a pilótapiac mozgásba lendül.”

„A következő három hétben sok mozgolódás lesz, így arra számítok, hogy egy hónapon belül megtudom, mit csinálok jövőre”– fogalmazott a mexikói.