Beleszürkült a mezőnybe a Mercedes az idei év első Forma-1-es futamán: George Russell az ötödik, Lewis Hamilton pedig a hetedik lett a Bahreini Nagydíjon. A brit párost azonban szinte végig a motor hűtési problémái sújtották, csakúgy, mint a Williams versenyzőit, ráadásul Hamilton autójában az ülés is eltört menet közben.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a motor túlmelegedése, valamint egy nem részletezett akkumulátorprobléma körönként több mint fél másodperces időveszteséget eredményezett. „Onnantól fogva, hogy 3-4 tizeddel vissza kell fognod a motor teljesítményét, és el kell emelned a gázról a lábadat, szerintem körönként 5-6 tizedmásodpercet buktunk” – magyarázta a Motorsport.com kérdésére.

Wolff hozzátette, volt, hogy 10 fokkal melegedett túl a Mercedes-motor annál, mint amit ideálisnak gondoltak volna, és ebben nem volt szerepe a forgalomnak. Bár az igazi okra még nem jöttek rá, abban bízik, hogy a csapatnál a jövő hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjra orvosolják a problémát.

Ha valóban fél másodpercet veszített körönként a Mercedes, az azt jelenti, hogy 57 körre kivetítve Russellnek és Hamiltonnak 28-29 másodperccel előrébb kellett volna végeznie. Abból kiindulva, hogy 46,7, illetve 50,3 másodperces hátrányban zártak a futamgyőztes Max Verstappen mögött, ez esetben az előbbi akár a dobogó második fokát, míg a hétszeres világbajnok a harmadik-negyedik helyet csíphette volna el.