Az Alpine felől hetek óta nem hallani jó híreket, már az idei Forma-1-es szezonra való felkészüléssel is megszenvedett a csapat. Az FIA kötelező töréstesztjén többször is elbuktak a franciák, emiatt az autójuk jelenleg jelentős túlsúlyt cipel.

A pletykák szerint Esteban Ocon és Pierre Gasly már régóta kilincsel csapatról csapatra, hátha akadna nekik valahol egy (jobb) hely, ami nem éppen biztató jel az új idény előtt. A bahreini előszezoni tesztelésen sem villogott az Alpine, amely akár sereghajtó is lehet az idén.

Az idei első szabadedzésen csak a Haas versenyzői voltak lassabbak az Alpine-nál, ők azonban annyival, mintha valami teljesen más munkát végeztek volna. A francia csapatnál mindenesetre felkészültek arra, hogy finoman szólva sem lesz könnyű évük.

„Ha nem a terveink szerint alakulnak a dolgok, akkor valóban lehetnek problémáink. De versenyen még nem vezettük az autót, nem tudjuk biztosan, hogy tényleg lassabbak vagyunk-e a többieknél. De felkészültünk erre is” – fogalmazott Esteban Ocon.