A Forma-1-ben kitört a téli szünet, a februári tesztekig a versenyzők legfeljebb egyszer-kétszer néznek be a központokba, decemberben, januárban lazíthatnak, hobbijaiknak élhetnek, vakációzhatnak.

Azért ilyenkor sem csinálhatnak bármit, a háromszoros világbajnok Max Verstappen például igen visszafogottan végezhet sporttevékenységeket, az edzéseken, az autós e-sportokon kívül nem igazán csinálhat semmit, ami komolyan veszélyeztetné a testi épségét. Nem motorozhat, nem is síelhet – két olyan dolog, mellyel annak idején rosszul járt Michael Schumacher –, előbbiben nyakát törte 2009 elején, utóbbi pedig súlyos, maradandó agykárosodást okozott neki.

„Igen, az tényleg szomorú” – mondta a holland Formule 1 magazinnak Schumi tíz évvel ezelőtti balesetéről. „Másrészt viszont a zuhanyzóban is elcsúszhat az ember, ott is nyakát törheti, mindenben van kockázat. De valóban, öt vagy hat éve nem síeltem már, nem kockáztathatok valami törést, húzódást, azok következményeit.”

„Természetesen értem én ezt, hiszen a következő években is jó esélyem lehet még további futamgyőzelmekre, bajnoki címekre, ennek tudatában automatikusan kevesebb kockázatot vállal az ember.”

Verstappen elárulta, hogy egyenesen a szerződésében szerepelnek bizonyos tilalmak: „Semmi veszélyes sport.”

A kérdésre, hogy az édesapja, Jos raliautójával való csapatás ide tartozna-e, így felelt:

„Mondhatjuk, igen. De a kerékpározás is veszélyes. Én mindig sisakot is húzok, ha biciklizni indulok. A ralizás meg… Nem igazán tudom elképzelni, hogy 180-nal zúzzak a fák között. Esetleg valami nagyon elhagyatott helyen. De mindenképpen nagyon tudatosan kezelem a kockázatokat.”