Lewis Hamilton legutóbbi, 2021-ben – hosszas kivárás után – megkötött mercedeses szerződése az idei évben fut ki, a pilóta kora, a csapat viszonylagos versenyképtelensége miatt pedig az elmúlt hónapokban állandó téma volt az esetleges visszavonulása, ahogy az is, hogy talán máshol, konkrétan a Ferrarinál folytathatja a 38 éves versenyző.

Nos, úgy tűnik, hogy a fentiekkel ellentétben érvényesül a papírforma, a számára egy remek 2. helyet hozó Forma-1-es Spanyol Nagydíj után a hétszeres világbajnok már arról beszélt, hogy akár a mai napon aláírhatja a mercis folytatásról szóló papírokat.

„Még nem írtam alá semmit, de úgy tudom, holnap lesz találkozónk Totóval, remélhetőleg összehozunk valamit” – nyilatkozta az angol.

„Nagyon sok megbeszélésünk volt már, ez egy újabb lesz. Ahogy láthatják, ezek nem befolyásolják a teljesítményemet, de azért csak ott van a téma az agyam hátuljában, szóval, ha túl vagyunk rajta, még jobban tudok majd koncentrálni” – tette hozzá, kiemelve, hogy mindent beleadva dolgozik a csapattal a javuláson, a barcelonai kettős dobogó pedig nagyszerű hangulatot teremt majd a központban.

Vasárnap a csapatfőnök Toto Wolff is arra utalt, hogy közel az aláírás: „Szerintem már csak annyi kell, hogy leüljünk egy kávéra. Fél óra lesz az egész.”

Az F1-es pályafutását 2007-ben a McLarennél kezdő, velük 2008-ban világbajnoki címet is szerző Hamilton Niki Lauda rábeszélésének köszönhetően 2013-ra szerződött a Mercedeshez a visszavonult Michael Schumacher helyére, a többi pedig – ahogy mondani szokás – már történelem.