A Red Bullhoz 2021-re leigazolt Sergio Perez Daniel Ricciardo óta Max Verstappen legerősebb csapattársa, az első, belerázódós évet követően a mexikói tavaly és idén elég közel tudott maradni a hollandhoz a szezon első negyedében-harmadában.

Perez idén a bakui hétvégét követően mindössze 6 ponttal állt a kétszeres bajnok címvédő mögött, papíron bajnoki kihívónak tűnt, ám Miamiban a Verstappen mögötti 2. helynek köszönhetően már kicsit lemaradt, és miután Monacóban nullázott, Barcelonában pedig az elbaltázott időmérő után a 11. helyről rajtolva „csak” a 4. lett, miközben a holland újabb két győzelmet gyűjtött be, hátránya gyorsan 53 pontra nőtt.

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj után főnöke, Christian Horner pozitív csomagolásban ugyan, de arra utalt, hogy Perezzel innen már nem számolnak az egyéni bajnoki küzdelemben.

„Szép felzárkózás volt ez tőle, főleg a futam második felében. És úgy gondolom, hogy ez önbizalmat is ad majd neki. Nehéz volt számára Monaco, az itteni szombat sem sikerült jól, de a vasárnapja már sokkal erősebb volt” – kezdte a mézzel, hogy aztán az ecet is előkerüljön.

„A két pilóta közti, immár jelentős pontkülönbség sok tekintetben leveszi Checo válláról a terhet, szerintem innen már nyugisan versenyezhet, nem kell nyomást helyeznie magára, lesz tere újra megtalálnia önmagát, hogy visszatérjen a korai fordulókon látott formájához.”

A kérdésre, hogy – a matematikai bajnoki esélyek miatt – Perez túlhajtotta-e a dolgokat a közelmúltban, Horner így felelt:

„Szerintem igen. De tudjuk, mire képes, Azerbajdzsánban, Szaúd-Arábiában láttuk, mit tud, meggyőződésem, hogy a jövőben visszatalál még ehhez a formához.”

A csapatfőnök szavai egyébként egybecsengenek a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko hétvégi nyilatkozatával, aki szintén arról beszélt, hogy Pereznek nem érdemes a bajnoki címre koncentrálnia, anélkül talán jobban vezethet.