A Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Max Verstappen tökéletes hétvégét kanyarított: minden szabadedzésen ő zárt az élen, megnyerte az időmérőt, majd a vasárnapi futam minden egyes körét vezetve, a leggyorsabb kört is megfutva nyert.

Ez nem akkora meglepetés, az viszont már inkább az volt, hogy a címvédő holland mögött a Mercedes párosa zárt a 2-3. helyen. Lewis Hamilton és George Russell Monacóra kapott kvázi új autót, és bár az ottani versenyhelyszín egyedi karaktere miatt nehezen lehetett megítélni a fejlesztések hatását, Barcelona nagyon is erős jelzés arra, hogy jó irányt találtak.

Ezzel együtt a Red Bullnál láthatóan nem aggódnak, a csapatfőnök, Christian Horner atyáskodva, magas lóról dicsérte meg a riválisokat.

„Azért 23 másodpercre voltak még a futam végén is” – mondta a Sky Sports színeiben kérdező Nico Rosbergnek. „Szép előrelépés. Nagy fejlesztési csomagjuk volt, de nálunk is jön még ez-az nemsokára. De nagyot léptek előre, színvonalas csapat, az idény második felében megszoríthatnak minket” – folytatva, azt nem hozzátéve, hogy addigra körülbelül mindegy is lesz, hiszen a Red Bullnak behozhatatlan előnye lehet a konstruktőri bajnokságban.

F1: Csak mosolyog a Merci fejlesztésein a Red Bull 2

Christian Horner (Fotó: Getty Images)

A Red Bull és a Mercedes barcelonai szereplésében volt egy érdekes párhuzam: Sergio Perez a 11., George Russell a 12. helyről rajtolt vasárnap, ám végül az angol a 3., a mexikói csak a 4. helyen ért be. Rosberg erre is rákérdezett, de a 2016-os világbajnok Hornertől inkább csak visszavágást kapott:

„Elég kritikus srác vagy, ugye? Nagyon szigorú vagy velük. Mióta nem ülsz az autóban, nagyon szívesen kritizálod őket. Sergiónak nem volt túl jó rajtja, az elején egy kicsit lemaradt, de aztán egyre jobb lett a versenye, főleg az utolsó etapon nagyon jól hajrázott. Egyszerűen csak nem maradt elég kör arra, hogy a dobogós helyért küzdjön” – magyarázta, utalva arra, hogy versenyzője már csak 3,5 másodpercre volt Russelltől a leintésnél.