Max Verstappen ott folytatta, ahol a szombati időmérő edzésen abbahagyta, és óriási fölénnyel nyerte meg a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat. A kétszeres világbajnok idén ötödjére, pályafutása során pedig 40. alkalommal győzött, vagyis az örökranglistában már csak siker választja el attól, hogy utolérje a háromszoros vb-győztes Ayrton Sennát. A holland mellé a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és George Russell állhattak fel a dobogóra.

Az első három helyezettel 2016 világbajnoka, Nico Rosberg készítette az interjúkat a leintés után.

„Hatalmas öröm számomra, hogy egy ilyen autót vezethetek. Ma is bizonyított” – nyilatkozta Verstappen. „Különböző stratégiákkal vágtunk neki a versenynek, és a futam zömében a megfelelőt követtük, de hihetetlen, hogy itt így nyertünk. A keményebb gumikon rajtoltam, és tudtam, hogy emiatt lehetnek gondjaim a rajtnál. Mindig kockázatos, ha valaki a külső ívre kerül az 1-es kanyarnál, de ezúttal szerencsére semmi nem történt.”

„Újabb erős hétvégét zártunk, és ez az, amit szeretek látni a magam, illetve a csapat részéről, remélhetőleg ezt az év folytatásban is tartani tudjuk.”

„Micsoda eredmény a csapatnak” – emelte ki Hamilton az idei második dobogója után. „Egyáltalán nem számítottunk ilyen eredményekre, így emelem a kalapom a csapat előtt, és mindenkinek köszönetet mondott, aki a gyárban azért dolgozik tovább, hogy mindig egy kicsit közelebb kerüljünk a Red Bullokhoz. Egy picit még mindig hátrányban vagyunk, de folytatjuk a harcot. Ez egy lenyűgöző eredmény, és George is nagyszerű munkát végzett.”

F1: Hamiltonékat is váratlanul érte a dobogó 2

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj dobogósai (b-j): Lewis Hamilton (brit, Mercedes, 2.), Max Verstappen (holland, Red Bull, 1.), George Russell (brit, Mercedes, 3.). (Fotó: Adam Pretty/Getty Images)

„Úgy gondolom, továbbra is túlságosan gyorsak egy kicsit” – vélekedett a Red Bull fölényéről. „De dolgozunk rajta, lépésről lépésre. Ha az év végéig fel tudnánk zárkózni, az csodálatos lenne. Ha nem jön össze, akkor majd jövőre” – tekintett előre bizakodva.

„Egy kicsit meglepődtem, az biztos” – mondta az első 2023-as dobogós helyezéséről Russell. „Köszönöm a csapatnak, hogy ennyire nagyszerű autót adott nekem ma. Szórakoztató verseny volt számunkra, hiszen a 12. helyről jöttem fel harmadiknak. Remélhetőleg ez egy jel számunkra és a csapatnak, mindenesetre érzésre jobb, az biztos.”

„Elég csak megnézni a köridőket, és azokat összehasonlítani másokéval. Gyorsabbak vagyunk Alonsónál és az Aston Martinnál is” – dicsérte a csapatot a brit. „Tudtuk, hogy nagyobb a leszorítóereje az autónknak, és ezért optimálisabb helyzetben vagyunk, de így is örülök a dobogónak” – zárta a gondolatait.