Az elbaltázott időmérő edzés után jól sikerült Sergio Pérez felzárkózása a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. Bár a mexikói a betli ellenére dobogós reményeket dédelgetett, a 11. helyről indulva végül a 4. pozícióban látta meg a kockás zászlót, igaz, tovább halványultak a bajnoki esélyei, mivel csapattársa, Max Verstappen fölényesen győzött.

„Úgy gondolom, sikerült ma a kármentés” – összegezte a futamát a Red Bull mexikóija. „Nehéz volt követni a Mercedeseket, különösen akkor, amikor ugyanannyira öreg gumikon mentünk. Ha többet szerettünk volna elérni, talán több kockázatot kellett volna vállalnunk, mint tette azt George [Russell] az első körben.”

F1: Nem tartotta a szavát Pérez 1

Sergio Pérez (Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool)

„Összességében azonban úgy éreztem, nem voltunk eléggé összeszedettek ezen a hétvégén, de ezt remélhetőleg a kanadai hétvége előtt orvosolni fogjuk. Tökéletesnek kell lennünk ahhoz, hogy lehessen egy jó versenyünk. Ugyanakkor azt érezem, hogy erős verseny lesz számunkra a kanadai, de érdekes biztosan” – tekintett előre Pérez.

Pérez hátránya az újabb rendhagyóan sikerült hétvége után 53 pontra nőtt Verstappennel szemben, de eközben növelni tudta a Fernando Alonsóval szembeni előnyét is, miután az Aston Martin spanyolja is várakozásokon aluli hétvégén van túl.