Miután a szombati időmérő edzésen megbotlott, idei legrosszabb eredményét könyvelhette el Fernando Alonso, aki hetedikként ért célba a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. Hazai versenyét követően az Aston Martin pilótája elismerte, nem volt meg a tempó.

„Nem volt meg a tempónk, és nem voltunk elég gyorsak sem a lágy, sem pedig a kemény gumikon” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek a kétszeres világbajnok. „Nem tudom, hogy esetleg a stratégiánkkal vagy bármi mással volt-e gond, vagy csupán a tempó hiányzott ma. Megnézzük, mi ennek az oka, és próbálunk fejlődni Kanadára.”

Alonso a csapattársa, Lance Stroll mögött végzett, miközben a Mercedes kettős dobogót ünnepelhetett, így a brackley-i csapat átugrotta a konstruktőri összetettben az eddig a második helyen tanyázó Aston Martin. „Gyorsak” – mondta a Mercedesről. „Ez aggodalommal töltött el minket már a szezon eddigi szakaszában is, hiszen nekik is kiegyensúlyozott pilótáik vannak.”

F1: A Mercedes miatt fáj Alonso feje 2

Fernando Alonso (Fotó: Eric Alonso/Getty Images)

„Nekünk is gyors az autónk, de közben ők sokszor csak egy autóval szereztek pontot, és gyakran volt gondjuk vasárnap. A Mercedes mindig ott van, és kemény ellenfél lesz számunkra.”

A gyengébben sikerült hazai szereplés ellenére továbbra is őrzi a harmadik helyet Alonso az egyéni kiírásban, viszont 18 pontra szakadt le Sergio Pérez mögött, míg Lewis Hamilton 12 egységre csökkentette a hátrányát vele szemben.