Teljesen más aspektusba helyezte a Forma-1-es szaúd-arábiai hétvégéjét, hogy Max Verstappent a szombati időmérő edzésen utolérte a technika ördöge, ami miatt a holland a legjobb esetben is csak a 15. rajtkockát foglalhatja el vasárnap. Ugyanakkor ellenfelei a legkevésbé sem féltik a kétszeres világbajnok – sőt, George Russell szerint még innen is győzhet Dzsiddában.

„Előre is elfogadtam volna ezt a harmadik helyet. Hogy őszinte legyek, nagyon boldog vagyok. Némi leszorítóerő még hiányzik az autónkból, ezért az adott körülmények között többen nem is reménykedhettünk, de érdekes verseny lesz” – értékelt az időmérő után a Mercedes britje, aki Charles Leclerc büntetésének köszönhetően lép előre a harmadik rajtkockába. „Azt gondoljuk, jobb hosszú etapokon az autónk, mint egy körön, így mindenképpen jó a harmadik hely.”

„Biztos vagyok benne, hogy a legjobb formánkat nyújtottuk, de amikor a Red Bullnak ilyen gyors autója van, csinálhatsz bármit…” – folytatta Russell a Sky Sports F1-nek nyilatkozva. „Láthattuk, hogyan nyert tavaly Max Spában, és idén még gyorsabb autója van. Kivételes munkát végzett a Red Bull, mi pedig csak magunkra fókuszálhatunk, illetve arra, hogy teljesítményt találjunk.”

F1: Félnek Verstappentől a Mercedesnél 2

George Russell

Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét sem lepte meg különösebben, hogy Russell és Lewis Hamilton a negyedik, valamint a hetedik leggyorsabbként zárták a szombati napot. „Nagy előrelépésre van szükségünk a verseny. Egy szinten kell lennünk a Ferrarival, Sergio [Pérez] esetében más a helyzet” – latolgatta csapata esélyeit az osztrák szakember.

Verstappen problémájára jókora iróniával és fanyar humorral kitérve azt is felvetette, hogy

a Red Bull talán szándékosan idézte elő a hibát, hogy megmutassák, hátulról is tudnak nyerni.

Ami pedig Hamilton teljesítményét illeti, a hétszeres világbajnok lemaradását leginkább a beállításbéli különbségekkel tudta magyarázni.