Lewis Hamilton korábbi riválisával, az idény végén visszavonuló Sebastian Vettellel mutatkozott be a Forma-1-ben, még 2007-ben, de a Mercedes pilótája nem tervezi követni a német példáját. „Ez emlékeztet arra, hogy pályafutásom azon szakaszában járok, melyben azok az emberek, akikkel együtt kezdtem, megállnak” – idézi a RaceFans a hétszeres világbajnokot.

„Én azonban továbbra is arra gondolok, hogyan javíthatnánk az autón” – utalt egy korábbi gondolatára a Mercedes pilótája, aki korábban leszögezte, még amiatt sem hagyja el a királykategóriát, hogy csapata a szabályváltozások miatt látványosan visszaesett. „Azon jár az agyam, mik azok a lépések, amiket meg kell tennem, hogy újra nyerő legyen a csapatunk. Mi az az út, ami újra a világbajnoki címhez vezet?”

F1: Megint a jövőjéről beszélt Hamilton 1

Lewis Hamilton

A 37 éves pilóta a versenyzés mellett a sokszínűségért vívott harcban sem hátrálna meg. „Milyen lépéseket kell még tennünk azért, hogy a sport valóban tükrözze az annak sokszínűsége érdekében tett erőfeszítéseket?” – tette fel a kérdést.

Jelenlegi szerződése 2023 végén jár le a Mercedesnél, de kimondta, egyelőre nem gondol a visszavonulásra. „Továbbra is harcolok ezekért, és úgy érzem, van még mit tennem. Van még üzemanyag a tankomban, és nem érzem úgy távozok addig, amíg el nem fogy” – tisztázta a távozáshoz fűződő álláspontját.

Amellett, hogy a közelmúltban főnöke, Toto Wolff arra is utalt, akár a 400 futamos jubileumot is megcélozhatja Hamilton, az sem kizárt, hogy egy nap ő lesz a legidősebb az F1 mezőnyében. Jelenleg a második a rangidősség tekintetében: 41 évével Fernando Alonso áll az élen, ám a spanyolról nemrég derült ki, hogy többéves szerződést írt alá az Aston Martinnal.