A 2022-es Forma-1-es szezonban Sergio Perez sokkal közelebb volt egykörös tempó tekintetében Max Verstappenhez, mint korábban. A holland számára nem alakultak ideálisan az időmérők: nemcsak Charles Leclerc happolta el előle sorra a pole-pozíciókat, de házon belül is elverték háromszor a Kanadai Nagydíj kvalifikációja előtt.

Montreal azonban fordulópontot jelentett minden szempontból, a világbajnok elképesztő teljesítményt nyújtott az időmérőn, a mezőny minden tagjánál legalább egy másodperccel gyorsabb volt, függetlenül a körülményektől. Ez a hirtelen formajavulás Damon Hill szerint valamilyen autóváltoztatásnak köszönhető, mellyel Verstappent ismét nyerő helyzetbe hozták, és Perez így nem jelent neki konkurenciát.

“Max talált valamit. Dominálta azt a hétvégét, és nem volt jele annak, hogy Sergio fenyegetné őt. Úgy érzem, valamit csináltak, hogy segítsenek neki. Ő nem az a fajta ember, aki feltett kézzel hagyja, hogy Sergio megverje őt az időmérőn” – mondta 1996 világbajnoka.

“Talán az autó elejével csinálhattak valamit. Úgy tűnt, hogy megszabadult némi alulkormányzottságtól, ez pedig csodát tett vele” – célzott Verstappenre Hill.