Második éve tartó Forma-1-es pályafutása legjobb egykörös teljesítményét nyújtotta a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Mick Schumacher: a hétszeres világbajnok fia először jutott be a Q3-ba, a vasárnapi futamot így a 10. helyről várhatja.

„Örülünk annak, hogy bejutottunk a Q3-ba” – kezdte nyilatkozatát a 23 éves német. „Pedig korábban nem úgy látszott, hogy annyira erős lenne a tempónk, de így is sikerült jól végeznünk a munkánkat.”

Schumachernek ráadásul nem indult gördülékenyen a szombati napja, a harmadik szabadedzés lényegi részét ugyanis ki kellett hagynia, miután kigyulladt a jobb hátsó fékhűtő. A korábbi F3-as Európa- és F2-es bajnok ennek kapcsán elmondta, hálás csapatának, amiért ki tudta küszöbölni a kora délután felmerült problémákat.

F1: Legjobb időmérőjén van túl Schumacher 1

Mick Schumacher és Kevin Magnussen

„Nagyszerűen érzem magam ezen a hétvégén, noha semmilyen fejlesztést nem hoztunk, míg számos csapat igen. Az pedig jó érzés, hogy így is egyszinten vagyunk a többiekkel” – tette hozzá Schumacher, aki akár első F1-es pontját is megszerezheti vasárnap.

Csapattársa, Kevin Magnussen egy sorral előrébb, a nyolcadik rajtkockából várhatja a rajtlámpák kialvását, holott az időmérőn voltak gondjai. „Bebizonyosodott, hogy tényleg jó autónk van, de gondunk volt a DRS-sel. Hol működött, hol pedig nem” – mondta a Viaplay kamerái előtt a dán. „Voltak pletykák [a helyzetünkről], és mi is láttuk, mennyi fejlesztéssel jött a többi csapat, de úgy néz ki, sokat nem nyertek vele, mi viszont találtunk még valamit.”

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke Barcelonában elmondta, ha minden jól megy, jelentősebb fejlesztési csomaggal a július második felében esedékes Francia Nagydíjra rukkolhatnak elő.