A Forma-1-es Miami Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Könnyedén szerezte meg idei harmadik és pályafutása 23. Forma-1-es futamgyőzelmét Max Verstappen a bajnokság történetének első Miami Nagydíján, miután már a rajtnál megelőzte Carlos Sainzot, majd náhány körrel később levadászta a Ferrari másik versnyzőjét, Charles Leclerc-t is.

„Hihetetlen verseny volt” – kezdte a leintés után Verstappen a korábbi Champ Car- és Nascar-versenyző Willy T. Ribbsnek nyilatkozva.

„Fizikailag megterhelő volt, de izgalmas maradt a végén. Hihetetlenül örülök annak, hogy sikerült nyernem Miamiban, hihetetlen vasárnap volt ez a mi szempontunkból” – tette hozzá szűkszavúan a címvédő holland, aki győzelmével 18 pontosra csökkentette lemaradását Leclerc-rel szemben.

Leclerc szintén kiemelte, hogy fizikailag megviselte őt az 57 körös táv, majd azzal folytatta, hogy „kicsit szenvedtünk a közepes gumikon az első etapban”, ezért előzhette meg őt Verstappen, és ettől fogva nehezebbé vált számukra a verseny. „A kemény gumikon viszont versenyképesek voltunk, és a végén egy ponton azt hittem, elkaphatom Maxot, de ma a tempóelőny náluk volt” – jegyezte meg a vb-éllovas.

Kicsinálta az F1 dobogósait a miami verseny 1

„Fontosak lesznek a fejlesztések” – hangsúlyozta a Ferrari versenyzője. „Remélem, a következő versenytől sikerül előrébb lépnünk. Eddig izgalmasan alakult a szezon, és ezt jó látni.”

Két nullázás után ismét a dobogón ünnepelhetett Carlos Sainz, pedig saját bevallása szerint még vannak fájdalmai a pénteki balesete miatt. „Már jobban vagyok, de a pénteken történtek egy kicsit még fáj a hátam” – vallotta be a spanyol. „Keményen küzdöttem, főleg Checóval [Pérez], a végén nehezen tudtam magam mögött tartani, mivel friss közepes gumikon volt. Végül sikerült, és ez jó eredmény.”

„Összességében nem volt könnyű. Az utóbbi versenyeken voltak gondjaink a gumikkal meleg időjárásban, ezért sokat csúszkáltunk” – értékelt Sainz, aki megjegyezte azt is, hogy erre a harmadik helyre lehet építkezni a folytatásban.