Habár a rajtnál Charles Leclerc megelőzte, a hajrában kihasználva azt, hogy a monacói gumijai elkoptak, Max Verstappen az élről indulva nyerte a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj sprintjét, így a holland indulhat majd az élről a vasárnapi futamon. A Red Bull és a Ferrari pilótája mögött Sergio Pérez futott be a harmadik helyen.

A leintés után a „dobogósokkal” Naomi Schiff autóversenyzőnő, a W Series 2020-as idényének egyik indulója készítette az indulókat, aki az idei évtől a Sky Sports F1-es stábjának dolgozik.

„Nem sikerült valami jól a rajtom, így az egy ideig eltartott, mire próbálkozhattam” – mondta Verstappen, akinek a neve mellé még a pénteki időmérő után bejegyezték az idei első és pályafutása 15. pole-ját. „A végén jobbak voltunk gumik terén, így DRS-távolságon belülre tudtam kerülni, majd a 2-es kanyar előtt volt egy jó csatánk.”

F1: Váratlanul meggyengült a Ferrari 2

Jean Alesi korábbi Forma-1-es pilóta adta át az első helyezettnek járó érmet Max Verstappennek az imolai sprint után.

„Még így is az első sorból indulok” – nyugtázta diplomatikusan a világbajnokságban immár 40 ponttal vezető Leclerc, aki elismerte, váratlanul érte őt és a csapatot a gumikezelésben jelentkező gyengélkedés. „Szenvedtünk a gumikon, így ezt még ki kell elemeznünk holnapig. Meg kell győződnünk arról, hogy készen állunk.”

„Jó volt a tempónk, amíg nem kezdett el szemcsésedni a bal első gumi, de a végére teljesen elvesztettük. Ilyen az élet, de dolgozni fogunk rajta, és holnap erősebben térünk vissza.”

A hetedikről egészen a harmadik helyig felzárkózó Sergio Pérez célja a kármentés volt. „A piros zászlók miatt nem tudtunk összerakni egy kört, amikor számított” – utalt vissza a mexikói az időmérőre. „Ma sikerült javítanunk ezen, és már olyan pozícióban vagyunk, ahonnan holnap harcba tudunk szállni.”

„Ideális lenne egy kettős győzelem, ami a Red Bull szempontjából nagyszerű lennek, a Tifosinak (a Ferrari-szurkolók csoportja – szerk.) talán nem, de azért megpróbáljuk.”

Kövesd a futamot a Vezessen!

Magyar idő szerint vasárnap 15 órakor rajtol az Emilia-romagnai Nagydíj. A 63 körös versenyt élőben közvetítjük képes-szöveges formában, a Vezess oldalán.