Az ausztráliai történések után újabb komoly hibát hozott össze Carlos Sainz. A Ferrari spanyolja a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj pénteki időmérő edzésén törte össze autóját a Q2-ben. „Nagyon frusztráló. A cél az volt, hogy egy biztos körünk legyen, mielőtt megjön az eső” – utalt a felszáradó pályán történő incidensre a pilóta.

„Tudtam, hogy az egész edzés alatt első vagy második voltam, nem is nyomtam olyan keményen, de az autó meglepett abban a kanyarban. A körülmények nehezek voltak, és elkövettem ezt a hibát, ami sokba kerül a hétvégén. Pozitívum legalább, hogy van egy sprintkvalifikáció, majd a verseny” – próbálta keresni az értékelhető dolgokat Sainz, aki így a tizedik helyről kezdheti a 100 kilométeres sprintet szombaton.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Sainz autójával nem volt minden rendben hétvége során: a szabadedzés előtt új motor került az 55-ös rajtszámú Ferrariba, majd az időmérő kezdete előtt a váltó környékén babráltak a szerelők. A baleset újabb gondokat okozhat. „Nem nézett ki jól az autó, a srácoknak nem lesz könnyű éjszakájuk, bocsánatot kérek tőlük, hogy pluszmunkát adtam nekik.”

A jobb eredményről azonban nem mondott le a spanyol. „Célunk az előrelépés, próbálunk pontokat menteni. A hétvégének még nincs vége, csak péntek van. Rengeteg időnk van még, de fáj, mert könnyen a Q3-ba juthattunk volna, a vizes időben pedig sosem tudni, mi fog történni” – összegzett Sainz.