Mindenki arra számított, hogy Max Verstappen lehet a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj pole-pozíciójának egyik legfőbb esélyese, ám végül csapattársa, Sergio Perez aratta le a babérokat a Red Bullnak. Mindezt úgy, hogy a holland jó formában volt egészen a Q2 végéig, valami azonban megváltozott a döntő szakaszra.

“A Q3-as első szettes gumijaim szörnyűek voltak. Nem tudom, teljesen mást éreztem azokon a gumikon. Sokkal többet mozgott az autó, nagyon nehézzé vált a vezetés” – panaszkodott a világbajnok. “Amikor ilyen rossz a felvezetés és a ritmus, és így vált az ember a második szett gumikra… Egyszerűen kényelmetlenül éreztem magam, azzal a gumiszettel pedig nem tudtam kihozni magamból azt az időt, amit a Q1-ben vagy a Q2-ben.”

Verstappen egy szokatlan jelenségről is beszámolt. “Egy pályán, ahol a levegő- és az aszfalthőmérsékletek csökkennek, könnyen javítania kellene az embernek, de én egyformának, vagy még rosszabbnak is éreztem a körülményeket. Először tapasztaltam ilyesmit, ennek utána kell járnunk” – jelentette ki a Red Bull hollandja.