A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Kemény csatában győzte le Charles Leclerc-t a Szaúd-arábiai Nagydíj hajrájában, így Max Verstappen nyerte az idei Forma-1-es szezon második versenyét. A pályafutása 21. győzelmét szerző Red Bull-pilóta a Ferrari párosa állhatott dobogóra, mivel a harmadik helyen Carlos Sainz futott be.

„Nagyon kemény, de jó verseny volt. Kemény csatát hívtunk az élen, próbáltunk hosszú távon gondolkodni” – kezdte nyilatkozatát Verstappen a korábbi F1-es pilótának, David Coulthardnak. „Pokolian gyorsak voltak a kanyarban, mi viszont az egyenesekben” – vont párhuzamot a Ferrari és a Red Bull között.

„A gumik elég jól bírták, hiszen még a végén is találtunk egy kis tempót. Próbáltam megelőzni őt, nem volt könnyű, mivel taktikáztak az utolsó kanyarban, de végül sikerült elmennem Charles mellett. Utána ő folyamatosan DRS-távolságon belül volt, de örülök, hogy végre mi is el tudtuk kezdeni az idényt.”

Leclerc: Tiszteljük egymást Verstappennel! 2

Max Verstappen

„Valóban élvezetes volt a mai verseny, de ennyi nem volt elég. Kemény, de sportszerű csatát vívtunk, minden versenynek ilyennek kellene lennie. Szórakoztató volt, bár ma nyerni akartam” – mondta kissé csalódottan a bajnokságban továbbra is vezető Leclerc. 

„Más konfigurációt használunk, mint a Red Bull. Gyorsak voltunk a kanyarokban, az egyenesekben viszont lassúak. Éppen ezért nagyon nehéz volt védekeznem Maxszal szemben az egyenesekben. Nagyszerű munkát végzett.”

„Mindig is megvolt közöttünk, különösen egy ilyen befutó után egy utcai pályán” – vágta rá a monacói, amikor a Verstappennel való kölcsönös tiszteletről kérdezték. „Úgy nyomtuk, ahogyan én korábban csak nagyon ritkán, kockáztattunk. Természetesen megvolt a tisztelet.”

Leclerc: Tiszteljük egymást Verstappennel! 3

A dobogósok (balról jobbra): Charles Leclerc (Ferrari, 2.), Max Verstappen (Red Bull, 1.) és Carlos Sainz (Ferrari, 3.)

„Közel voltunk egymáshoz Checóval [Sergio Pérezzel – szerk.]” – utalt a biztonsági autós fázis alatt a bokszkijáratnál történtekre Sainz. „Kissé balszerencse volt számára a biztonsági autó, de attól még a szabály az szabály. Én voltam előrébb a biztonsági autós vonalnál, így enyém volt az a pozíció. Innentől fogva minden azon múlt, meg tudom-e tartani a harmadik helyet.”

„Elképesztően gyorsak voltak a Red Bullok az utolsó 10 körben, miután lehűltek a gumik. Valósággal szárnyaltak, ezzel pedig nyomást helyeztek ránk. Ezen a futamon picit már jobb voltam, mint Bahreinben, jobban megtaláltam a ritmust az autóval” – folytatta az értékelést. „Még néhány tizedet meg kell találnom, de menni fog.”