Mick Schumacher vérfagyasztó balesete után Lewis Hamilton Q1-es búcsúja volt a Forma-1 Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésének leginkább megdöbbentő fordulata. A hétszeres világbajnok csak a 16. időt autózta a Mercedesszel – hiába javított még a leintés után, néhány másodperccel később Lance Stroll kiütötte őt a továbbjutó zónából az Aston Martinnal.

„Szenvedtem az autó egyensúlyával. Egyáltalán nem itt akartunk végezni” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek a kiesése után. „Sajnos valami elcsúszott a beállításoknál” – nevezte meg a betli okát, hozzátéve, a harmadik edzésen jobbnak érezte az autóját.

Megkérdezték tőle, esetleg az elmúlt 24 óra pályán kívüli eseményei voltak-e hatással a teljesítményére. „Nem” – felelt határozottan Hamilton. „Profik vagyunk. Ezért kizárjuk azt, amit kell.”

A 37 éves versenyző az interjú után elhintette, hogy mindent meg kellene változtatni az autón, akár a bokszutcai indulást is vállalva.

Hamilton utoljára a 2017-es Brazil Nagydíj időmérőjén esett ki a Q1-ben, miután falnak ütközött a Mercedesszel.

Újdonsült csapattársa, George Russell ezzel szemben simán, a negyedik helyen jutott tovább a Q2-be, majd hatodiknak kvalifikált.