Az első Forma-1-es előszezoni teszteket követően mindig mindenki azt találgatja, ki lehet a favorit, ki rejtegeti és mennyire titkolja, hogy valójában mire képes az autója. Sok esetben természetesen megszólalnak az érintettek is a témában, és ez idén sincs másképp.

A Mercedes kommunikációja egyértelműen az elmúlt éveket idézi: a konstruktőri bajnokok a barcelonai háromnapos gyakorlásból szokás szerint azt szűrték le, hogy vannak náluk jobbak, gyorsabbak a mezőnyben. “Szerintem a McLaren és a Ferrari hihetetlenül erős” – mondta a csapat újdonsült versenyzője, George Russell, aki összességében a második leggyorsabb időt futotta a három nap során. Nála jobban csak éppen csapattársa, Lewis Hamilton teljesített.

A csapatfőnök Toto Wolff is ugyanezt a követ fújja. “Úgy érezzük, hogy jelen pillanatban a Ferrarié a legerősebb motor. De még csak három tesztnapunk volt és a téli tesztek megtévesztőek lehetnek” – igyekezett árnyalni a képet az osztrák szakember.

Eközben a Ferrarinál Mattia Binotto azt mondta, hogy nem ők a bajnokesélyesek. Carlos Sainz sincs meggyőződve arról, hogy annyira jók lennének, legalábbis ezt állítja. “Lehet, hogy a számaik szerint mi állunk elől, de a mi számaink nem ezt mutatják.”

A McLaren is hasonló módon védekezett, Lando Norris például úgy érzi, átlát kollégája szavain. “Ha azt gondolja, hogy erősek vagyunk, akkor mi azt gondoljuk, hogy ők az erősek” – utalt Russell szavaira a brit. “A Mercedes sosem tűnt jónak a teszteken az első versenyig. Látjuk, hogy jól állunk, de a Mercedes és a Ferrari még jobbak voltak az első naptól kezdve.”