Még a nyáron derült ki, hogy az Aston Martinnak sikerült elcsábítania a Red Bulltól az aerodinamikai főnököt, Dan Fallowst, aki technikai igazgatóként folytatná karrierjét Sebastian Vettel csapatánál. Az ügy azonban nem haladt gördülékenyen.

Az ilyenkor szokásos kötelező érvényű szabadságot, melyet azért kell “kivennie” a mérnöknek, hogy ne vihessen át friss információkat egyik csapattól a másikhoz, a két alakulat eltérően értelmezte. Nem is tudtak rendesen megegyezni, ezért bíróságra ment a két fél.

Ezen a szinten úgy tűnt, hogy a Red Bull javára dőlhet el a vita, ám kedden a felek közösen jelentették be, hogy Fallows április másodikán kezd Sebastian Vetteléknél. A csapatok vélhetően peren kívül megegyeztek, de az üzlet pontos részletei nem derültek ki.

“Szeretnénk megköszönni Dannek azokat az éveket, melyeket szolgálatunkban töltött, a jövőre pedig a legjobbakat kívánjuk neki” – kommentálta a bejelentést Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke tavaly még úgy fogalmazott Fallowsszal kapcsolatban, hogy 2023 közepéig biztos nem fogják őt elengedni.