A Forma-1-ben ugyan még tart a téli szünet. Egyes pilóták jól megérdemelt pihenésüket töltik, de mások nem tudnak megmaradni a fenekükön versenyzés nélkül. Közéjük tartozik Max Verstappen és Fernando Alonso is.

A holland világbajnok egy hét múlva, január 15-16-án elindul a Le Mans-i 24 órás verseny hivatalos virtuális változatán a Team Redline színeiben, melynek igazolt pilótája a Red Bull-versenyző. Verstappen neves csapattársakkal fog terelgetni a virtuális La Sarthe aszfaltcsíkon egy LMP-autót: az IndyCar-pilóta Felix Rosenqvisttel, valamint két szimulátorversenyzővel osztják be a 24 órát – utóbbiak közül az egyikük az Alfa Romeo Forma-1-es csapatánál is dolgozik.

Fernando Alonso is ott lesz a versenyen, ám más szerepben, mint azt megszoktuk. A spanyol az Alpine esportcsapatának menedzsere lesz, vagyis ezúttal csak a nem létező bokszutcafalról figyeli a száguldást. Rajta kívül az F1-es nevek közül ott lesz még Juan Pablo Montoya is, aki fiával, a szintén versenyző Sebastiannal osztozik majd egy autón.

A virtuális versenyen 50 négyfős alakulat vesz részt különböző kategóriákban, hasonlóan a valós megmérettetéshez. A győztes csapat komoly jutalmat is kap, a négyes 125 ezer dolláron, átszámítva 39 millió forinton osztozhat. Tavaly Verstappen közel állt ahhoz, hogy Redline-os csapattársával, Lando Norrisszal karöltve megnyerjék az eseményt, ám az éjszaka közepén egy internethiba miatt az élen állva ütköztek és kiestek a versenyből.