Karácsony előtt nyilvánosságra hozták, hogy a Forma-1-es csapatfőnökök Max Verstappent találták a szezon legjobb Forma-1-es pilótájának.

A Red Bull hollandjának győzelme nem jelentett meglepetést azok után, hogy a szakértők és a rajongók is a friss világbajnokot látták az év legjobbjának. Nemrég azonban a pilóták önmagukat is értékelték: ezen a listán némileg eltér az éllovasok mögötti sorrend, de kétség sem férhetett a versenyzők körében sem ahhoz, hogy a két legjobb Verstappen és Lewis Hamilton lett.

A legjobb tíz nagy hiányzóinak a Mercedes és a Red Bull (ex)-második számú pilótái, sem Valtteri Bottas, sem Sergio Perez nem fért be a mezőny első felébe kollégáik értékelése alapján. Helyettük azonban ott van a mclarenes Lando Norris és a két Ferrari-pilóta a 3-5. helyen, a trió egész évben ádáz csatát vívott az egyéni ötödik helyért.

A teljes lista:

Helyezés Név Csapat
1. Max Verstappen Red Bull
2. Lewis Hamilton Mercedes
3. Lando Norris McLaren
4. Carlos Sainz Ferrari
5. Charles Leclerc Ferrari
6. Fernando Alonso Alpine
7. Pierre Gasly AlphaTauri
8. George Russell Williams
9. Esteban Ocon Alpine
10. Mick Schumacher Haas

A tízes lista legmeglepőbb nevének a haasos Mick Schumacher mondható, aki egy másik, kevésbé hízelgő listán az első helyre került – igaz, a németet épp Verstappen követi ebben a rangsorban: