A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

10 másodperces büntetés kapott Max Verstappen a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj leintését követően baleset okozásáért. A holland győztes Lewis Hamiltonnal találkozott, akivel így egyenlő pontszámmal állnak az utolsó futam előtt a bajnokság élén.

Verstappen pozíciója így sem változott, a büntetéssel együtt is másodikként értékelik. Indoklásukban a stewardok megemlítik, hogy Hamilton nem tudhatta, hogy a Red Bull versenyzője el akarja őt engedni, és nem értette, miért lassít. A telemetriai adatokat megnézve pedig látták, hogy “a 33-as számú autó sofőrje hirtelen és erősen fékezett”.

A felügyelők azzal is tisztában vannak, hogy Hamilton a DRS érzékelési zóna előtt nem akart elmenni Verstappen mellett, emiatt lassított a hétszeres világbajnok is, de ezzel együtt Verstappen hirtelen fékezését veszélyesnek minősítették, így őt tették elsősorban az incidens felelősévé.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Az idén kilenc futamgyőzelmet bezsebelő pilóta a futamon egy öt másodperces büntetést kapott azért, mert az első kanyarban a bukótéren átvágva előnyt szerzett, amikor Hamiltonnal szemben védekezett. Ennek ellentételezése miatt alakult ki az egész elengedős sztori, mely egy ütközésben csúcsosodott ki.

Verstappen a 10 másodpercen felül még 2 büntetőpontot is bezsebelt, így összesen 7 egységnél jár az elmúlt 365 napban. Ha valaki egy évben begyűjt 12 rosszpontot, automatikusan egy futamos eltiltásban részesül.