Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát működtető Sauber ügyvezető igazgatója, Pascal Picci lemondott a Mexikói Nagydíj előtt néhány nappal. Indoklása szerint mindezt azért tette, mert nem értett egyet a pilótapolitikával, amit a csapatfőnök, Frederic Vasseur elképzelt.

A probléma Valtteri Bottas leigazolása volt Picci szerint. Nem maradt el azonban Vasseur válasza sem.”Ez a saját döntése volt” – mondta, hozzátéve, hogy ő nem fog mindent kiteregetni a médiának, ahogy azt az exigazgató tette. “Szerintem bármi, ami a cég igazgatótanácsában történik, annak a résztvevők között kellene maradnia. Nem nyílt találkozókról beszélünk” – szúrt oda.

A Sauber mögött izgalmas ősz áll, ugyanis hírbe hozták őket az Andrettivel is. A neves amerikai csapat végül nem jutott el a felvásárlásig. Felvetették, hogy ez is állhat Picci távozása mögött. “Személy szerint nem gondolom ezt, de nem szeretnék Picci úr nevében beszélni” – mondta erre a csapatfőnök. “Meg kell érteni, hogy a csapattal és a versenyzőkkel kapcsolatos döntések mindig nehezek. Az ilyen esetekben mindig számos tényező kombinációját figyelembe kell venni.”

“Hosszas tárgyalások után együtt hoztunk döntést, a csapat fő részvényeseivel” – tette hozzá Vasseur.