Az Alfa Romeo csapatát továbbra is a Sauber üzemelteti, a svájciaknál pedig komoly feszültségeket okozott a jelenlegi vezetés által választott irány. Mint kiderült, Pascal Picci, aki 2016-ban megmentette a Saubert a csődtől, a Mexikói Nagydíj előtt lemondott igazgatói posztjáról, mégpedig a csapatfőnök Frederic Vasseur miatt.

“Igaz a hír, a Mexikói Nagydíj előtt néhány nappal lemondtam az ügyvezető igazgatói tisztségemről” – jelentette ki Picci. “Nem akarom, hogy a továbbiakban bármilyen közöm legyen a Fred Vasseur-féle csapatvezetéshez.”

Piccinek finoman szólva sem tetszik a csapat 2022-es pilótaválasztása, de nem a kínai Csouval van problémája. “Ahogyan a jövő évi versenyzőket kiválasztották, az visszafordíthatatlan törést okozott a jelenlegi vezetőséggel.”

“A magam részéről a Giovinazzi, Csou páros mellett voltam, de végignéztem, hogyan befolyásolja Toto Wolff és a Mercedes Vasseurt. Nagyon sajnálom, hogy Antoniónak távoznia kellett, de Csounak örülök, ismerem őt és a családját. Mi is a Sauberhez akartuk hozni, az ő személye érdekes piaci lehetőséget nyit meg a csapat számára.”