Egyetlen kanyaron múlt, hogy bődületes pole-pozíciós kört fusson Max Verstappen a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén, ám az utolsó visszafordító balost elfékezte a Red Bull hollandja, majd a falban kötött ki.

Korábbi köre a harmadik legjobb lett a Q3-ban, ám az ütközés után kétségessé vált, hogy ez lesz-e a rajtpozíciója. Felmerült ugyanis, hogy megsérülhetett a sebességváltója, melyet ha ki kell cserélni, Verstappen öt rajthelyes büntetéssel együtt tehet majd meg. A Red Bull még szombaton elmondta, hogy legyen akármilyen kicsi a kockázat, ők meg fogják lépni a cserét, ugyanis egy kiesést nem engedhetnek meg maguknak.

Vasárnap reggel azonban már más jellegű hírek érkeztek. Holland források szerint az éppen a dzsiddai hétvégén lecserélt, ezáltal teljesen friss váltónak nem esett baja, így Verstappen megtarthatja a harmadik rajthelyet. A Red Bull azonban hivatalosan ekkor még nem kommentálta az eseményeket, és a Nemzetközi Automobil Szövetség által kiadott közlemények sem tették tisztábbá a képet.

Később megjött a hivatalos megerősítés is a csapattól: nem kell váltót cserélni Verstappen autójában, így a harmadik helyről kezdheti a Szaúd-arábiai Nagydíjat a holland.