Óriási felzárkózást mutatott be a Forma-1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintkvalifikációján Lewis Hamilton, aki a mezőny végéről indulva, a rendes versenytáv harmada alatt az ötödik helyig kapaszkodott fel. A brit így a tizedik helyről indulhat majd, ugyanis még a hétvége elején kicserélték a belső égésű motort a Mercedesében.

„Fogalmam sem volt, mi lesz majd lehetséges. Őszintén szólva nem volt célom. A felvezető kör alatt úgy láttam, a tizedik hely elérhető lehet, aztán sokkal gyorsabb voltam” – konstatálta a hétszeres és címvédő világbajnok, akinek a hátránya így is nőtt, merthogy Max Verstappen másodikként ért célba a brit csapattársa, Valtteri Bottas mögött.

„Nem lehet feladni, le kell szegni a fejet, és haladni tovább” – mantrázta Hamilton. „Miközben a csapat a versenyfelügyelőkkel volt elfoglalva, én csakis a saját munkámra koncentráltam a mérnökeimmel és a szerelőimre, nem is gondoltam másra. Csak előtte tudtam meg, mi lett az eredmény, lesújtott. De le kellett szegnem a fejemet és folytatnom.”