Napos időben, 18 fokos levegő- és 47 fokos aszfalthőmérséklet mellett vette kezdetét a Forma-1-es Sao Pauló-i Nagydíj második szabadedzése Interlagosban, melyre a rendhagyó lebonyolítás miatt már a botránnyal kísért időmérő után került sor.

A pilóták ezúttal is 60 percig körözhettek, ám autójuk beállításait csak korlátozott keretek között módosíthatták az időmérő után életbe lépő parc fermé szabályok miatt. Emiatt az edzés főként a gumik megismeréséről, valamint a késő délutáni sprintkvalifikációs futamra és a vasárnapi nagydíjra való felkészülésről szólt.

Látványosnak nemigen volt látványos a munka: a pilóták másodpercekkel lassabb köröket futottak versenyszimulációikon, mint az időmérőn. Épp emiatt a Forma-1-es közvéleményt Lewis Hamilton és Max Verstappen ügye foglalkoztatta – részletesebben itt írtunk róla:

Mivel lassan egy napja áll az ügy, az egyáltalán nem mérvadó szabadedzés alatt is sokan az esetleges fejleményekre figyeltek, tekintve, hogy semmi kirívó nem történt, leszámítva Fernando Alonso első helyét az Alpine-nal.

F1: Alonso nyert egy szabadedzést 3

A teljes eredménylista

A hétvége programja este folytatódik a sprintkvalifikációs futammal, vasárnap már csak a futam vár az F1-esekre. A Sao Pauló-i Nagydíj Nagydíj pontos menetrendjét az alábbi linkre kattintva találod: