Korábban a szervezők által kiküldött tájékoztatásokból kiszivárgott képernyőképek kíséretében a Vezess is beszámolt arról, hogy szigorú szabályok léphetnek életbe a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjra, amik nemcsak az öltözködést szorítanák szűk keretek közé, de az érzelmek nyilvános kifejezését, így a káromkodást is tiltanák.

A Times of London értesülései szerint azonban a sportminisztérium azt állítja, nem lesznek érvényben ilyesféle előírások a nők és a férfiak öltözködésére vonatkozóan. Állítólag már a csapatok is kézhez kapták az új kommünikét, amiben a szűk ruházat és a túlzó smink elkerülésére hívják már csak fel a figyelmet. „Dzsiddában nem lesz dresszkód sem a pályán, sem pedig más nyilvános helyeken” – írja a lap.

A közlemény ugyanakkor aláhúzza, hogy a látogatóknak nemtől függetlenül továbbra is tiszteletben kell tartaniuk Szaúd-Arábia „kulturális érzékenységét”.

Valószínűleg az vezetett a 180 fokos fordulathoz, hogy meglehetősen negatívan fogadták a dresszkódot a résztvevők, amit egy Forma-2-es csapat vezetője szivárogtatott ki az olasz La Gazzetta dello Sport tudomása szerint. „A pontosítás teret ad a visszalépésre is, amit igazol, hogy csaknem két hét telt el a képernyőképek kiszivárogtatása óta” – jegyzi meg a sportnapilap.