Némileg váratlan módon nem a Red Bull, hanem a Mercedes örülhetett a legjobban a Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj időmérő edzése után. Üröm az örömben, hogy a pole-pozíciót Valtteri Bottas szerezte meg Lewis Hamilton előtt, ami nem éppen ideális a britnek a Max Verstappennel vívott bajnoki versenyfutás szempontjából.

A hétvége légből kapott beszédtémájában a Red Bull embereit faggatták egy esetleges csapatutasítás alkalmazása miatt, ami annyiból kínos lett volna, hogy azzal épp a hazai pályán szereplő Sergio Perezzel toltak volna ki. Fordult azonban a kocka, és most a Mercedes találta magát hasonló helyzetben. Igaz, itt egyértelműbb a helyzet.

“A legfontosabb, hogy elől maradjunk a rajtnál, onnantól könnyebb menedzselni a versenyt” – magyarázta Toto Wolff csapatfőnök, majd hozzátette, mi a helyzet a Mercedesnél a csapatutasításokkal.

“Még nem beszéltünk róla, mert nem éreztük úgy, hogy olyan pozícióban lennénk, amikor ezen el kellene gondolkodni. A szituáció azonban most más. Lesz róla szó, ahogy mindig tesszük a stratégiai megbeszéléseken” – mondta korábban az osztrák szakember.

“Először Valtterivel és Lewis-zal beszéljük meg ezeket, ugyanis mindketten érintettek a párbeszédben. Később majd meglátjuk, hogy a versenyhelyzet megköveteli-e, hogy meglépjük mindezt.”