Nico Rosberg 2016 végén mindenkit meglepett azzal, hogy öt nappal bajnoki győzelme után bejelentette azonnali visszavonulását. Talán még nagyobb durranás lett volna az, ha tavaly visszatér a Forma-1-be – és erre nagyon is megvolt a lehetőség.

A most 36 éves exversenyző elárulta, hogy pusztán azért nem csörgött rá tavaly a Szahíri Nagydíj előtt Toto Wolffra, a Mercedes csapatfőnökére, mert nem volt meg a kondija egy bő másfél órás nagydíjhoz. Ez volt az a futam, melyet Lewis Hamilton kihagyott, mert koronavírusos lett, helyét pedig George Russell vette át.

“Meggondoltam, hogy felemeljem-e a kagylót, de fizikailag képtelen lettem volna” – utalt a hétvége jelentette kihívásra a német. “A karjaim megkeményedtek volna, az ujjaimmal nem tudtam volna fogni a kormányt két kör után. Nem beszélve arról, hogy a nyakam a lábaim közé esett volna fékezés közben, nem tudtam volna tartani a fejem.”

“A G-erők, a kihívás és a szükséges izmok folyamatos fejlesztése rendkívül fontos. Fizikailag esélyem sem lett volna, egyébként elgondolkoztam rajta” – mondta a manapság csapatfőnökként tevékenykedő világbajnok.

“Ha azt mondanák, hogy próbáljam ki Valtteri autóját holnap Bahreinben egy teszten, azt mondanám, hogy wow, ez menő, szeretnék menni. De ha azt mondanák, hogy lenne esélyem egy szezon erejéig visszatérni, akkor nemet mondanék. Köszönöm szépen, de elégedett vagyok a második életemmel.”