Új motort helyez be George Russell autójába a Williams, így a jövőre már gyári színekben versenyző brit minden bizonnyal a sor végéről vághat neki a vasárnapi Forma-1-es Amerikai Nagydíjnak – értesült a Motorsport.com.

A szakportál úgy tudja, keretét túllépve már negyedik belső égésű motorját fogja használni a grove-i csapat 23 éves pilótája, de elképzelhető, hogy a többi komponensből is újat kap, mivel már azokkal is a határon táncol, rajtpozíciója szempontjából pedig nem lenne különösebb jelentősége, ha valóban így döntenének. Az új V6-os hajtásláncot már a pénteki első szabadedzés előtt beszerelték Russell autójába.

Nem Russell az első a hétvégén, akit hátrasorolnak: a szintén Mercedes-erőforrásokat használó Aston Martin versenyzőjét, Sebastian Vettelt is megbüntetik, ám a négyszeres világbajnok esetében még nem tudni, hogy „csak” tíz hellyel vagy eredményétől függetlenül a rajtrács végére esik majd vissza.

Mostanában sokat cikkeznek a Mercedes megbízhatósági problémáiról, ami miatt többek között a gyári alakulat jelenlegi versenyzőit, a világbajnoki címért küzdő Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast is hátra kellett sorolni az utóbbi versenyeken.

Frissítés (18:55)

Nem sokkal cikkünk megjelenése után újabb Mercedes-erőforráscseréről érkezett hír: ismételten egy belső égésű motort helyeznek be Valtteri Bottas autójába, de miután ez már a hatodik egysége a finn pilótának, „csak” öthelyes büntetést kap.