A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Egyedüliként Esteban Ocon vállalta be a mezőnyből, hogy bokszkiállás nélkül teljesíti a Forma-1-es Török Nagydíjat – erre az esős körülmények révén nyílt lehetőség. A kockázatos lépés végül pontot ért az Alpine pilótájának, mivel a 10. pozícióban fejezte be a versenyt.

„Elég nehéz volt, de adtunk némi pihenőt a csapattársaimnak” – indította humoros felütéssel nyilatkozatát a francia. „Komolyra fordítva a szót, a vége felé már eléggé necces volt, pár kanyarral később már elveszítettem volna ezt a pontot” – utalt arra, hogy mindössze héttizeddel előzte az alfás Antonio Giovinazzit a befutónál.

Még egy kör, és azt hiszem defektet kaptam volna. Kockázatos vállalás volt, de megcsináltuk

– magyarázta, mennyire rizikós stratégiát választottak. „Egyértelműen nem alakult legjobban a számunkra ez a hétvége, ez az egy pont talán megmentett valamit belőle. Sok dolgunk van még, hogy visszatérjük arra a szintre, ahol pár versennyel ezelőtt voltunk. Austinban előrébb kell lépnünk” – tette hozzá.

Így is határozottan jobban járt Ocon vasárnap, mint az időmérő edzésen brillírozó Fernando Alonso, a spanyol ugyanis a másik Alpine-nal már az első két körben elesett a pontszerzéstől. A Magyar Nagydíj győztese közvetlenül kétszeres világbajnok csapattársa mögött, a 11. helyen áll a bajnokságban.